Article GWI – ACCIONA sembla que obtindrà la concessió ATLL

Posted on 2 de Novembre de 2012 per

0


(La concessió d’ATLL i la feina fet per la Plataforma Aigua és Vida ha despertat l’interès internacional)

Font: Global Water Intelligence (traducció de l’article en anglès)

El consorci Acciona-Aigua es veu en bona posició per guanyar una concessió de 50 anys per Aigües Ter Llobregat (ATLL), operador d’aigua a granel metropolitana de Barcelona, al capdavant d’un consorci rival liderat per Agbar.

El guanyador provisional no es donarà a conèixer abans de dilluns, però Acciona va obtenir 74,73 punts per la seva oferta econòmica, en comparació amb 31,25 punts del seu rival. Agbar supera Acciona en els aspectes tècnics, però aquests només representen el 25% del total.

Seria una bomba si Acciona pren la concessió ATLL en el propi terreny d’Agbar. No obstant això, segons la plataforma anti-privatització Vida Aigua és, els llaços estrets entre partit de govern a Catalunya CiU i almenys un dels membres del consorci Acciona podrien indicar que una victòria d’Acciona “no seria una sorpresa”.

Les xifres d’Acciona “no quadren, perquè la seva tarifa proposta exclou els costos de finançament”, va dir a fonts d’Agbar a GWI. Agbar s’espera que es prengui la decisió abans d’impugnar la concessió Acciona.

Anuncis