Agbar paralitza el concurs de l’aigua a Gandia, al·lega que la licitació no respecta el principi de concurrència competitiva

Posted on 31 de gener de 2013 per

0


Font: El Periódico

La titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de València ha acordat suspendre de forma cautelar l’acord de la junta de govern local de l’Ajuntament de Gandia (València) pel qual s’aprovava l’expedient per contractar la gestió del servei públic d’aigües potables del municipi. Aquagest Levante, SA, del grup Aigües de Barcelona (Agbar), que va sol·licitar la paralització de l’acord, al·lega que la licitació no respecta el principi de concurrència competitiva.

L’Ajuntament va rescindir el contracte amb l’adjudicatària anterior, Aigües de València, el gener de l’any passat. El contracte, que tenia una vigència de 25 anys, es va resoldre de mutu acord i va implicar el pagament d’una indemnització a Aigües de València. En el plec de condicions del nou concurs d’adjudicació, que en aquesta ocasió s’elevava a 50 anys, s’hi incloïa una clàusula que obligava la nova adjudicatària a pagar la indemnització corresponent a l’empresa anterior, Aigües de València. Al parer d’Aquagest, la indemnització amb què han de rescabalar l’anterior adjudicatària, que puja a més de 86 milions d’euros, limita el principi de concurrència competitiva perquè és una suma difícilment assumible per les noves candidates.

En la resolució, la magistrada adopta, de moment, aquesta “mesura cautelar provisionalíssima” arran del recurs presentat per Aquagest, la qual al·legava la imminència de finalització del termini de presentació de licitacions, que vencia el dimarts 22 de gener. La resolució del jutjat és recurrible i, per tant, no definitiva. Aquestes dues empreses ja s’havien enfrontat abans per l’adjudicació de la milionària contracta de gestió de l’aigua potable de la ciutat de València, que es va resoldre finalment a favor d’Aigües de València, la qual té al seu accionariat el Banco de Valencia, que passarà a mans de CaixaBank, que també és accionista d’Agbar.

Al seu torn, la francesa Suez Environnement, principal accionista d’Agbar, també participa en Aigües de València, amb el president de la qual, Eugenio Calabuig, està enfrontada. L’actual president, que representa Fomento Urbano de Castelló (Fucsa), ha comptat fins ara amb el suport de Banco de Valencia. Això ha permès a aquests dos accionistes, Fucsa i Banco de Valencia, el control de la companyia.

Anuncis
Posted in: General