Demà Roda de Premsa – L’abdicació total de l’AMB: sota el mandat d’AGBAR

Posted on 18 de Juny de 2013 per

0


En el marc de la Plataforma d’Aigua és Vida, Attac Acordem, Confederació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Catalunya (CONFAVC), Ecologistes en Acció, Enginyeria sense Fronteres, Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona i Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua convoquem als mitjans de comunicació el proper 19 de juny a les 11.30 a les portes del Síndic de Greuges. Passeig de Lluís Companys 7, Barcelona.

Com molt bé sabeu el Síndic te la funció d’atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l’actuació o la manca d’actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l’Administració catalana, amb l’objectiu d’ajudar a millorar-ne el funcionament. A més de treballar amb les administracions, el Síndic comença a actuar també en la supervisió de les empreses privades que presten serveis d’interès públic, com ara la llum, la telefonia, l’aigua, el gas, el servei postal, etc.

Donarem a conèixer a la ciutadania i als mitjans presents un informe econòmic exhaustiu que demostra el greu impacte per a l’economia familiar que suposa la concessió de la distribució de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a una Societat d’Economia Mixta (SEM). Una societat participada amb un 85% per la Societat General d’Aigües de Barcelona (SGAB-AGBAR) i amb un 15% per la pròpia AMB (a través de l’aportació de l’empresa pública Empresa Metropolitana de Sanejament, S.A, EMSSA).

Un informe que posa en evidència no només greus irregularitats per part de l’AMB sinó que també posa de manifest que la creació de la SEM en cap cas respon a l’interès general, sinó a d’altres interessos que els seus responsables haurien d’explicar. És per això que posteriorment es farà entrega de l’informa al Síndic de Greuges així com també es farà arribar a altres institucions i administracions competents.

Posted in: General