El territori es mobilitza en motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Posted on 21 de Març de 2012 per

0


Demà, dia 22 de març, és el Dia Mundial de l’Aigua. En un moment de fortes pressions per a fer d’aquest recurs bàsic una mercaderia, nombroses organitzacions de la societat civil catalana es mobilitzen per defensar-la com a bé comú:

Concentració davant de l’ACA

Coincidint amb un nou Consell d’Administració, per a la defensa de tots els llocs de treball i la gestió pública de l’aigua. Es farà una manifestació que sortirà de la seu de l’ACA de Provença 260 a les 9:30 i anirà fins a la seu de Provença 204 (Barcelona). Al arribar es llegirà el manifest annexat, que també compta amb l’adhesió del Comitè d’Aigües Ter Llobregat. L’eslògan de la pancarta unitària és el següent:

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA. TOTS SOM NECESSARIS. PER UNA GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA.

A continuació, des de la plataforma Aiguaesvida es llegirà un manifest en defensa de la gestió pública de l’aigua a nivell estatal.

Per donar-li un caire més festiu us demanem que vingueu amb alguna peça de roba blava. Us animem a participar en aquesta manifestació!!”

Seminari “Ni a l’Amazònia, ni a Catalunya, ni enlloc: l’aigua i l’energia no són mercaderies”

A la sala polivalent de l’espai jove La Fontana a les 20h. Amb representants del Moviment d’Afectats per les Represes del Brasil, Ecologistes en Acció i Enginyeria Sense Fronteres. Més informació.

Comitè d’ATL: stand informatiua la plaça Sant Jaume

Hi haurà una paradeta de protesta a la plaça Sant Jaume des de les 18:00 fins a les 20:00. Les reivindicacions seran las mateixes per les quals es va fer la vaga parcial el dia 6 de març:

1.- No a la privatització d’ATLL.

2.- La defensa dels llocs de treball

3.- Prou retallades

4.- La signatura del conveni col·lectiu.

Grup de Defensa del Ter: presentació estat de les fonts i dels pous

Fruit del treball dels darrers anys del Grup de Defensa del Ter se celebrarà la presentació de l’estat de les fonts d’Osona, el Lluçanès i Ripoll.Aquest acte tindrà lloc el pròxim dissabte 24 de març a les 6 de la tarda a la Sala Museu de Can Puget (Manlleu).Durant els darrers anys la recollida sistemàtica de mostres d’aigua de fonts per part d’una xarxa de voluntaris permet fer un seguiment independent de l’evolució dels aqüífers de la comarca i poder seguir dient en veu alta i clara que amb:

“FONTS I POUS CONTAMINATS, CADA DIA SOM MÉS POBRES”

Precisament sota aquest títol en GABRIEL BORRÀS (ex-responsable de planificació de l’Agència Catalana de l’Aigua) il·lustrarà amb una xerrada al respecte.

Més informació a la web del GDTer.

Plataforma en Defensa de l’Ebre: “No als transvasaments”

Acte públic per dir “No als transvasaments”. A la Plaça del Carrilet de Tortosa, a partir de les 19h. Amb música i intervencions. Més informació a la web de la PDE.

 

Etiquetat: ,
Posted in: General