L’escàndol de Barcelona

Castellano abajo / English below

Una sentència judicial de 2010 sentencia que AGBAR opera “il·legítimament” a Barcelona al no tenir-hi cap concessió per actuar-hi. Davant d’això, durant anys els nostres polítics no han fet res per actuar mentre AGBAR repartia milions i milions de dividends cobrant-nos una tarifa, segons el jutge, “il·legal”. Ara, quan han actuat, ho han fet saltant-se la llei, creant una nova empresa 85% privada i 15% pública sense obrir concurs, sense auditar els actius i entregant el pastís de l’aigua a qui s’ha lucrat il·legítimament. Un procés que està essent contestat inclús per la pròpia Generalitat i per l’Agència Catalana de l’Aigua. Els perjudicats, com sempre, la ciutadania, que veiem constants i injustificats augments de la tarifa de l’aigua.

Considerem que hi ha indicis de prevaricació per part dels responsables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i d’apropiació indeguda per part d’AGBAR, i per això des d’Aigua és Vida presentem un informe a la Fiscalia Anticorrupció per a que investigui els fets. Per a que la nostra petició tingui més força, necessitem recollir el màxim nombre de suports possible. Si us plau, firma i ajuda’ns a convertir el silenci de l’administració en un clam ciutadà!

Firma aquí

Enllaç a l’Informe Fiscalia Anticorrupció

Enllaç a la Sentència AGBAR 2010

+ info:

– Un jutge declara il·legal el preu de l’aigua a Barcelona

–  Aprovació de la creació de l’empresa mixta entre AMB i AGBAR – El ple de l’AMB s’agenolla davant AGBAR

–  Al·legacions d’AeV contra la creació de l’empresa mixta

Si vols rebre més informació sobre la Plataforma Aigua és Vida deixa’ns el teu correu aquí:

CASTELLANO

En Barcelona, la situación de la empresa privada de aguas Agbar-Suez es totalmente irregular. Como evidenció una sentencia judicial de 2010, “no hay adjudicación del servicio ni contrato” con el ayuntamiento, con lo que estamos ante una gestión “ilegítima” y una tarifa “ilegal”. Situación que se podría repetir en muchos municipios de la Área Metropolitana.

Ante esto, y después de haber obtenido el silencio de la administración como respuesta, desde la Plataforma Aigua és Vida hemos presentado este Informe a la Fiscalía Anticorrupción con presuntos indicios de prevaricación del Ayuntamiento de Barcelona y el Área Metropolitana de Barcelona, así como indicios de apropiación indebida por parte de Agbar-Suez.

Por eso te animamos a firmar este MANIFIESTO de apoyo exigiendo que se resuelva dicha situación y a compartir esta petición vía email y redes sociales a todas las personas que puedas, necesitamos convertir el silencio de la administración en un grito ciudadano!

El Agua, como la Vida, !no son una mercancía!

+ info:

– Un juez declara ilegal el precio del agua en Barcelona

–  Aprobación de la creación de la empresa mixta entre AMB i AGBAR – El pleno de la AMB se arrodilla ante AGBAR (en catalán)

–  Alegaciones de Aigua és Vida contra la creación de la empresa mixta (en catalán)

Si quieres recibir más información sobre la Plataforma Aigua és Vida déjanos tu correo aquí:

ENGLISH

In Barcelona, the situation of the private water company Agbar-Suez is completely irregular. As it was revealed in a court ruling on 2010, “it does not exist service award nor contract” with the city, so that we have an “illegitimate” management and an “illegal” fee. This situation could be repeated in many municipalities in the metropolitan area.

For this, and after obtaining the administration’s silence in response, the Platform Aigua és Vida have presented this REPORT to the Anti-corruption Prosecutor with evidence of malfeasance alleged by the Barcelona City Council and the Metropolitan Area of Barcelona, as well as evidence of ownership undue by Agbar-Suez.

So we encourage you to sign this MANIFESTO of Support demanding this situation to be resolved and share this request via email and social networks to all the people you can, we need to turn the silence of the administration into a people’s scream!

Water, as life, are not a commodity!

If you want to receive more information from the Plataforma Aigua és Vida please leave your email adress here:

3 Responses “L’escàndol de Barcelona” →
3 Trackbacks For This Post
  1. 20 de gener, caminem per recuperar l’aigua de Barcelona i Àrea Metropolitana | Aigua és Vida

    […] – Més informació sobre l’escàndol de Barcelona aquí. […]

  2. MÀXIMA DIFUSIÓ SI US PLAU. Convocatòria Aigua és Vida-Barcelona | Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

    […] – Més informació sobre l’escàndol de Barcelona aquí. […]

  3. “20 de gener, caminem per recuperar l’aigua de Barcelona i Àrea Metropolitana” per Aigua és Vida – elBaix.cat

    […] – Més informació sobre l’escàndol de Barcelona aquí. […]

Deixa un comentari