Notícia – La plataforma Aigua és Vida condemna la puja del 3,6% del rebut, a Girona

Posted on 21 de Juny de 2013 per

0


Troba que el cost de la factura inclou el retorn d’un crèdit “a un privat”

Un dels portaveus tem que un miler de talls del servei són per impagaments

Font: El Punt Avui

La plataforma Aigua és Vida, de recent constitució a les comarques gironines, ha condemnat, amb un comunicat públic, la puja del 3,6% del rebut de l’aigua que aplica aquest any la companyia Aigües de Girona, Salt i Sarrià SA (AGISSA). Pau Masramon, de l’Observatori del Ter de l’Ateneu Naturalista de Girona, és un dels portaveus de la plataforma i hi afegeix que la puja, a Girona, arriba quan un miler de talls del servei d’aigua han estat per impagaments de la factura.

Segons el comunicat, la pròrroga de la concessió de vuit anys “es va fer amb una clara intencionalitat d’apujar el preu de l’aigua”. I la factura del contribuent, segons el text, inclourà altres coses a banda de l’aigua –esmenten la taxa de recollida d’escombraries–. El ple de Girona del dia 10 va validar la puja del 3,6% amb els vots de CiU, així com dels dos regidors del PP i de Carles Palomares.

El cànon anual

Per això, la plataforma Aigua és Vida troba “irresponsable” el govern de la ciutat, en vista de la crisi. “Creiem que la factura del servei d’aigua només ha de pagar el cost del servei, i amb aquest finançament encobert de 3,75 milions d’euros en la factura de l’aigua ens trobarem que un ciutadà de Girona, quan la rebi, a banda de pagar el servei també estarà pagant un crèdit, que no sabem a què es destinarà”. AGISSA paga un cànon anual de 3,75 milions a l’Ajuntament gironí.

Posted in: General